Kommunal Ekonomicenter Sundbyberg

Kommunal söker

Redovisningsekonom

Är du en engagerad och erfaren Redovisningsekonom? Vill du bli en del av ett sammansvetsat team och arbeta på ett av Sveriges största fackförbund? Kommunal söker nu en redovisningsekonom till vårt ekonomicenter (EC) i Sundbyberg. På ekonomicenter arbetar vi processorienterat, både inom ekonomi och lön. Våra kunder är primärt Kommunals 20 juridiska enheter. Denna tjänsts placering är i redovisningsgruppen och din närmsta chef kommer att vara en gruppchef. 

Om tjänsten 
Som redovisningsekonom kommer du att vara redovisningsansvarig för ett antal av våra kunder. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för löpande bokföring såsom reserveringar, periodiseringar och anläggningsregister. Du ansvarar även för betalningar, skatte- och inkomstdeklarationer samt årsredovisning. Du kommer även sammanställa rapportering där för månadsavstämningar, tertial- och årsbokslut. Vi arbetar och använder ekonomisystemen Visma Control Edge, Visma Invoice Manager, Visma skatt Hypergene och Hogia. Vi arbetar i enlighet med metoden LEAN.  

Kunskap och erfarenhet  
Du som söker ska ha erfarenhet av arbete med redovisningsansvar och ha minst tre års dokumenterad erfarenhet. Vi söker dig som har en avslutad eftergymnasial ekonomisk utbildning. Du som söker ska ha goda IT-kunskaper, inom Office-paketet och framför allt i Excel. Kunskaper inom Visma Control Edge är meriterande för tjänsten. Arbetet innebär att dagligen kommunicera med kunder vilket kräver att du på ett pedagogiskt och tydligt sätt kan förklara ekonomiska flöden. Därför är viktigt att du har lätt för att uttrycka dig på svenska, både muntligen och i skrift. Det är även viktigt att du har en mycket god förståelse för det ekonomiska flödet i en verksamhet och har ett helhetsperspektiv. 

Personliga egenskaper  
Vi söker dig som har ett genuint intresse för redovisning och vill vara del av ett team som jobbar mot samma mål. För att lyckas i rollen är du prestigelös och har god förmåga att växla mellan olika arbetsuppgifter och prioritera det som är viktigast för stunden. 

Som person är du noggrann och strukturerad samt van att planera ditt arbete självständigt och effektivt. Du är flexibel och trivs att arbeta i en miljö med stundtals högt tempo och varierande arbetsuppgifter. Du har lätt för att samarbeta med andra och bidrar till ett gott arbetsklimat.  

Du har förmåga att strukturera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt och tar ansvar för att leverera inom uppsatta deadlines samtidigt som du värdesätter att redovisningsarbetet sker på ett korrekt och kvalitativt sätt.  Vidare är du engagerad, har en god service- och kommunikationsförmåga och tycker om att samarbeta med andra. Som person har du en förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog, du är lyhörd samtidigt som du är tydlig i din kommunikation.   

Anställningsvillkor och förmåner  

Det är viktigt för oss att du ska trivas och må bra på din arbetsplats. Som anställd på Kommunal erbjuder vi dig ett arbete med kunniga och engagerade kollegor i en trivsam miljö med möjlighet till utveckling i linje med ditt uppdrag. Det är en självklarhet för oss att du omfattas av ett bra kollektivavtal som bland annat innehåller tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag. Det finns även möjligheter till viss del distansarbete. 

Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Vi förutsätter att du som söker delar Kommunals värderingar och inser vikten av fackligt arbete.    

Ansökan och kontakt  

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är i nuläget placerad på Kommunals Ekonomicenter i Sundbyberg som under hösten 2024 flyttar till Odenplan. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi tillämpar individuell lönesättning samt kollektivavtal finns med Handelsanställdas förbund.  

Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev. I ditt personliga brev vill vi att du motiverar varför just du skulle passa för denna tjänst.  Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2024-05-05.

För mer information Gruppchef Jessica Larsson 073-048 63 67. Facklig företrädare för Handels tjänstemannaklubb är Louise Stråhle 070-577 62 04.   

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2024-05-05

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Kontaktpersoner:

Jessica Larsson, Gruppchef

tfn: +46 073-048 63 67

Louise Stråhle, Handels

tfn: +46 070-577 62 04

Företagets hemsida:

http://www.kommunal.se

Adress:

Löfströms Allé 5 17225 Sundbyberg