Kommunal Väst

Kommunal söker

Vikarierande lokalombudsman till avdelning Väst

Motiveras du av att företräda befintliga medlemmars intressen och lockas av att arbeta aktivt för att värva nya medlemmar? Är du en kompetent förhandlare som genom ditt arbete vill vara med och bidra till att villkoren för Kommunals medlemmar förbättras? Då har Kommunal arbetet för dig! Kommunal genomför nu en spännande förändring för att ännu bättre kunna nå ut till medlemmar i både offentlig och privat sektor och tillvarata deras intressen och engagemang. Vill du vara med på vår förändringsresa?

Då är det kanske dig vi söker vikarie som lokalombudsman med placering i Kommunal Väst. 

Vi söker nu en vikarie för en av våra lokalombudsmän som ska gå utbildning. Organisatorisk placering är på kontoret i Göteborg, men där arbete förekommer inom hela avdelningens geografiska område. På Kommunal Väst verkar sammanlagt 35 medarbetare; varav 16 är ombudsmän. Som lokalombudsman rapporterar du till avdelningens lokalkontorschef.

 

Om tjänsten

Vi erbjuder vi dig ett spännande och varierande arbete i en trivsam miljö med kunniga och engagerade kollegor. Som lokalombudsman hos Kommunal arbetar du med ett fokus mot organisering, värvning, arbetsmiljö, arbetsrätt och förhandling.

Du kommer huvudsakligen arbeta mot offentliga- eller privata arbetsgivare. Med inriktning mot det offentliga arbetar du med att kontinuerligt stötta förtroendevalda och sektioner, och vidareutveckla det fackliga arbetet. Inom den privata verksamheten arbetar du för att bygga upp ett fackligt engagemang hos medlemmarna samt stötta medlemmar och förtroendevalda i olika ärenden och förhandlingsfrågor, vilket innebär en del kontakt med arbetsgivare.

Ett viktigt fokus i dina arbetsuppgifter innebär även att aktivt verka för att värva nya medlemmar till Kommunal.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har gymnasiekompetens eller motsvarande och tidigare erfarenhet av organisationsutveckling och förhandling. Vi värdesätter särskilt om du för närvarande är förtroendevald eller har tidigare erfarenhet inom Kommunal. Det är meriterande om du har erfarenhet av avdelningsarbete och arbete med organisering, samt erfarenhet från den offentliga eller privata sektorn och av lokala förhandlingar. Du har även god kompetens inom det arbetsrättsliga området samt kunskap om hur lagar och avtal tillämpas i praktiken. Då en viktig del av din roll som lokalombudsman handlar om att på olika sätt få fler att bli medlemmar i Kommunal, ser vi mycket positivt på om du har erfarenhet från värvning sedan tidigare.

Då du i tjänsten kommer att ha kontinuerlig kontakt med kollegor, arbetsgivare samt befintliga och potentiella medlemmar ser vi att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift, samt att du har god datorvana. Ytterligare är det meriterande om du behärskar fler språk än svenska och engelska. Kommunal arbetar aktivt för att öka mångfalden och bättre spegla vår medlemskår. Då det kan ingå en del resor i arbetet ser vi med fördel att du har körkort.

Som person söker vi dig som är lyhörd samt som på ett smidigt och flexibelt sätt kan anpassa dig utifrån olika miljöer och sammanhang. Du har lätt för att samarbeta med andra, men arbetar även bra på egen hand. Då ombudsmannarollen innebär att arbeta utåtriktat för att väcka intresse och engagemang för medlemskap och fackliga värderingar söker vi dig som är kommunikativ, pedagogisk och initiativrik.

Du har en god analytisk förmåga och ser lösningar istället för hinder. Du bör också vara en resultatinriktad person som arbetar ihärdigt och uthålligt för att nå dina mål. Givetvis är du även en god ambassadör för Kommunal och du sätter alltid medlemmarnas intressen i fokus.

 

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett vikariat med perioden 2024-08-09 till och med 2024-12-08 med placering på Kommunal Väst i Göteborg. Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns med Förtroenderådet för Kommunals ombudsmän.

Det är viktigt för oss att du ska trivas och må bra på din arbetsplats. Som anställd på Kommunal erbjuder vi dig ett arbete med kunniga och engagerade kollegor i en trivsam miljö med möjlighet till utveckling i linje med ditt uppdrag. Det är en självklarhet för oss att du omfattas av ett bra kollektivavtal som bland annat innehåller tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag. Det finns även möjligheter till viss del distansarbete. 

Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Vi förutsätter att du som söker delar Kommunals värderingar och inser vikten av fackligt arbete.   

 

Ansökan

Har du frågor om tjänsten, kontakta lokalkontorschef Henrik Johansson, 0705-890306. Facklig företrädare för Förtroenderådet är Zoran Rizovski, 070-6291989.

Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev. I sin ansökan vill vi att du motiverar varför just du skulle passa för denna tjänst. Urval sker fortlöpande.

Sista ansökningsdag: 2024-05-05

 

 

 

Län:

  • Västra Götaland

Anställningstyp:

Vikariat

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2024-05-05

Arbetsplats/placeringsort:

Göteborg

Kontaktpersoner:

Henrik Johansson, lokalkontorschef Väst

tfn: +46 010- 442 9382

Zoran Rizovski

tfn: +46 0104428234

Företagets hemsida:

http://www.kommunal.se

Adress:

Alströmergatan 4 402 21 Göteborg