Kommunals Ekonomienhet

Kommunal söker

Ekonom med finansinriktning

Vill du arbeta på ett av Sveriges största fackförbund? Har du erfarenhet inom redovisning och kapitalförvaltning? Är du dessutom intresserad av att arbeta hos en arbetsgivare med goda anställningsvillkor? Då är det kanske dig som vi söker!   

Kommunal söker nu en ekonom med finansinriktning till ekonomienheten på Kommunals förbundskontor. Ekonomienheten är en strategisk och stöttande funktion som ska bidra till att Kommunals kärnverksamhet kan bedrivas på bästa sätt. Tjänsten är placerad på förbundskontoret beläget vid Odenplan i centrala Stockholm, i ljusa och fräscha lokaler.  

 

Om tjänsten 
I denna tjänst kommer du att ansvara för en långsiktig och ansvarsfull förvaltning av Kommunals kapital och pensionsstiftelser. Du kommer även att arbeta med ekonomihantering kopplat till bland annat pensionsstiftelserna, några mindre organisationer där Kommunal har ett huvudansvar samt fonder där medlemmar kan söka bidrag. Du rapporterar direkt till ekonomichefen som ansvarar för verksamhetsområdet ekonomi. Ekonomienheten på Kommunals förbundskontor är en del av verksamhetsområdet ekonomi och består av åtta medarbetare. I verksamhetsområdet ingår även Kommunals ekonomicenter i Sundbyberg där 30 medarbetare arbetar.   

I arbetsuppgifterna ingår bland annat: 

  • Framtagande av rapporter och utvärderingar 

  • Kontakter med förvaltare och övriga intressenter 

  • Planera och administrera placeringsutskott och pensionsstiftelser 

  • Representera Kommunal i råd, kommittéer och utskott 

  • Kontakter med Kommunals avdelningar i kapitalförvaltningsfrågor 

  • Hantering av personallån och resereglemente 

  • Kommunals likviditetshantering 

 

Vem är du som vi söker? 

Du har relevant högskoleutbildning inom ekonomi, alternativt förvärvat motsvarande eller liknande kunskapsnivå via arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har minst fem års praktisk erfarenhet av en liknande tjänst Du har även goda kunskaper inom redovisning. 

Du som söker har goda IT-kunskaper inom Office-paketet, framför allt Excel och erfarenhet av ekonomisystem. Du kommer att arbeta i bland annat Visma och Ivar (kapitalförvaltning). Du är systemansvarig för systemet Ivar.  

Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt. Du är van att föredra ärenden inför andra människor. 

Det är meriterande om du har kunskaper inom fastighetsbranschen. 

Som person är du noggrann, strukturerad och vill bidra till ett gott arbetsklimat. Du jobbar bra tillsammans med andra, men är också självgående och självständig. För att lyckas i rollen är du engagerad och ansvarstagande, och har förmåga att planera ditt arbete på ett effektivt sätt.  

 

Arbetsvillkor 

Det viktigt för oss att du ska trivas och må bra på din arbetsplats. Som anställd på Kommunal erbjuder vi dig ett arbete med kunniga och engagerade kollegor i en trivsam miljö med möjlighet till utveckling i linje med ditt uppdrag. Det är en självklarhet för oss att du omfattas av ett bra kollektivavtal som bland annat innehåller tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag. Det finns även möjligheter till viss del distansarbete.   

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med placering på Kommunals förbundskontor, med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning samt kollektivavtal finns med Handelsanställdas förbund.  

 

Övrigt 

Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Vi förutsätter att du som söker delar Kommunals värderingar och inser vikten av fackligt arbete.     

För mer information kring tjänsterna kontaktas Robert Eriksson Enhetschef, Ekonomienheten: 010-4427076. Facklig företrädare för Handels: Yvonne Ahlin 010-4427153.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, så skicka gärna din ansökan redan idag! Säkerhets- och bakgrundskontroll kommer att genomföras på slutkandidaten som går vidare i processen via extern samarbetspartner 

 

 

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2024-05-02

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Odenplan

Kontaktpersoner:

Robert Eriksson (Ekonomichef)

tfn: +46 0104427076

Yvonne Ahlin (Handels)

tfn: +46 0104427153

Företagets hemsida:

http://www.kommunal.se

Adress:

Hagagatan 2 113 48 Stockholm