Kommunal

Kommunal söker

Förbundsombudsman till Förhandlingsenheten

Vill du vara med och förbättra villkoren för Kommunals medlemmar? Har du gedigen erfarenhet av förhandlingsarbete samt ser värdet i ett aktivt arbete med medlemsvärvning? Är du dessutom intresserad av att arbeta hos en arbetsgivare med goda anställningsvillkor kan du vara den vi söker! 

Kommunal söker nu förbundsombudsman till Förhandlingsenheten på Kommunals förbundskontor. Tjänsten är placerad på förbundskontoret beläget vid Odenplan i centrala Stockholm, i ljusa och fräscha lokaler.  

Arbetsuppgifter 
Som förbundsombudsman erbjuder vi dig en utvecklande tjänst i en stimulerande och dynamisk miljö. Förhandlingsenheten ansvarar för att teckna och utveckla kollektivavtal samt ansvarar för tvisteförhandlingar på central nivå. Enheten ansvarar även för omställningsavtal, avtalspensionsfrågor, avtalsförsäkringar, arbetsrätt samt försäkringsrätt. Förhandlingsenheten tillhör verksamhetsområdet Avtalspolitik och Förhandling där även den Avtalspolitiska enheten tillhör. Den Avtalspolitiska enheten ansvarar för arbetsmiljö- och arbetstidsfrågor samt lönepolitik och pensionsfrågorna kring det allmänna pensionssystemet. 

Som förbundsombudsman arbetar du med centrala avtalsförhandlingar, tvisteförhandlingar, att tolka och utveckla de centrala avtalen, samt med strategiskt arbete i löne- arbetsmiljö- och arbetstidsfrågor. Rollen som förbudsombudman innebär också att arbeta aktivt med medlemsvärvning, som i dag är ett av Kommunals absolut mest prioriterade fokusområden.  

Kvalifikationer 
Vi söker dig som är utbildad ombudsman och har minst tre års erfarenhet av arbete som förhandlande ombudsman. Du har utbildning i arbetsrätt samt god kunskap om hur lagar och avtal tillämpas i praktiken. Då du i tjänsten kommer att ha kontinuerlig kontakt med kollegor, arbetsgivare samt befintliga och potentiella medlemmar förutsätts att du uttrycker dig väl i tal och skrift. God datorvana och kunskaper inom Officepaketet är en förutsättning för tjänsten.  

Vi söker dig som är lyhörd och har lätt för att samverka med andra, samt som på ett smidigt och flexibelt sätt kan anpassa dig utifrån olika miljöer och sammanhang. Då ombudsmannarollen innebär att arbeta utåtriktat för att väcka intresse och engagemang för medlemskap och fackliga värderingar har du en god kommunikativ och pedagogisk förmåga.  

Du är analytisk, resultatinriktad och arbetar målinriktat inom givna tidsramar. Som person värdesätter du olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Den insikten har du med dig i beslutsfattande situationer. Du sätter stor vikt vid ditt personliga ledarskap och är van att ta ansvar både för verksamhet och för ditt egna förhållningssätt. Vi förutsätter att du som söker delar Kommunals värderingar. 

Anställningsvillkor 
Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med placering på Kommunals förbundskontor, med tillträde enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns med Förtroenderådet för Kommunals ombudsmän. Vi tillämpar individuell lönesättning.  

Övrigt  
Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. För mer information kring tjänsterna kontaktas Marie Persson, Enhetschef Förhandlingsenheten: 010-442 8039. Facklig företrädare för Förtroenderådet: Jeanette Forslund: 010-442 71 68

Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev senast 2024-05-19 I ditt personliga brev vill vi att du motiverar varför just du skulle passa för denna tjänst. Notera att vi tillämpar löpande urval, så ansök gärna så snart som möjligt!

 

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2024-05-19

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Kontaktpersoner:

Jeanette Forslund

tfn: +46 010442 7168

Marie Persson, chef Förhandlingsenheten

tfn: +46 010-442 8039

Företagets hemsida:

http://www.kommunal.se

Adress:

Hagagatan 2 113 48 Stockholm